Повернутися до звичайного режиму

НАШЕ ДИВО КАЛИНОВЕ

9 листопада – День української мови та писемності… Це свято нині крокує державою по-особливому. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежно від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі.

Рідна мова – це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова – це мова серця. Живе наша мова – і наш голос звучить у вселенському хорі народів. Отже, живий наш дух, жива наша пісня, наша історія, наша єдність. Бо наша мова – це ми – українці, добрий, чесний, працьовитий народ, що тисячоліттями живе на берегах Дніпра і Дністра, від сивих Карпат до Чорного моря.

До Дня української писемності та мови в Світловодській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5 пройшов ряд тематичних заходів, вікторин, конкурсів.

Учнівський парламент з нагоди Дня української писемності та мови організував загальношкільний лінгвістичний флеш-моб «Плекаймо мову!». Учні поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Також грали в різноманітні лінгвістичні ігри зі старшокласниками. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

/Files/images/18-19/9_listopada/viber image.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imagсмсмe.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imaмимge.jpg

/Files/images/18-19/9_listopada/viber imaбюбge.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imдждage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imжэждage.jpg

/Files/images/18-19/9_listopada/viber imтьтage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imывыage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber iппрпmage.jpg

/Files/images/18-19/9_listopada/viber iрmage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber ывывыimage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viberав image.jpg

/Files/images/18-19/9_listopada/viber iваmage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber iрорлmage.jpg

Для учнів 5-9 класів відбувся презентаційний меседж «Рідна мова чиста, як роса…».

/Files/images/18-19/9_listopada/viber ima12ge.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imaфвыge.jpg

/Files/images/18-19/9_listopada/vibфыыer image.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imaфыge.jpg

Організована виставки в шкільній бібліотеці «З рідним словом міцніє держава». На виставці представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.

/Files/images/18-19/9_listopada/DSC01749.JPG /Files/images/18-19/9_listopada/DSC01753.JPG /Files/images/18-19/9_listopada/DSC01754.JPG

Учні школи долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Особливість даної події в тому, що читав текст не вчитель, а диктор українського радіо. Диктант писали учасники різного віку в усіх регіонах України одночасно.

/Files/images/18-19/9_listopada/viber imенгшage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viber imтьттьage.jpg

/Files/images/18-19/9_listopada/viber ророimage.jpg /Files/images/18-19/9_listopada/viberроро image.jpg

На перервах для учнів старшої та середньої ланки лунали патріотичні пісні. Українська мелодія запалила своєю енергетикою всю школу.

День української мови та писемності вдався змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

Адміністрація ЗШ № 5

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.