Виховуємо патріотів

Відповідно Закону України «Про загальну середню освіту» (стаття 5) виховання громадянина має бути спрямованим передусім на розвиток патріотизму, любові до свого народу, до України. Впевнені, справжня суть виховної роботи з даного напрямку полягає не у наших розмовах з дитиною, не в безпосередньому впливові на дитину, а в організації життя дитини. Доцільно пригадати слова педагога Василя Сухомлинського: «Виховання патріотичної свідомості, почуттів і переконань нерозривно пов’язане з розумовим, моральним, трудовим, ідейно-світоглядним, естетичним, емоційним становленням особистості». Так, у нашій школі відповідно до річного плану проводиться місячник національно-патріотичного виховання, під час якого організовано різні заходи , в яких беруть активну участь вчителі та учні. Для школярів молодших класів було проведено патріотичні флеш-моби, екскурсії до музею, спортивні змагання.

/Files/images/azov/pZWjhLH-xOE.jpg /Files/images/azov/YLY1fx2lvmI.jpg

/Files/images/azov/iMdn5qtp0wo.jpg /Files/images/azov/pFXOObWXr-o.jpg

/Files/images/azov/DSCN8954.JPG /Files/images/azov/DSCN8947.JPG

/Files/images/222/SAM_7938.JPG /Files/images/azov/SAM_7991.JPG

/Files/images/azov/Изображение 680.jpg

Найцікавішими були заходи з учнями 8-х, 9-х 10-го класів, де діти мали можливість висловити свої думки, погляди, почуття.

/Files/images/azov/collage5.jpg /Files/images/azov/collage6.jpg

/Files/images/azov/yak-u-nas-na-ukraini5.jpg

/Files/images/azov/qNHbT_AKtQA.jpg /Files/images/azov/s4klCnfSheI.jpg

Запам яталися учням влучні вислови вчителів з приводу розуміння слова «патріотизм» в наш час. На думку Скальської І. В., патріоти своєї держави - це свідомі громадяни, люди, які пам’ятають своє коріння й шанують пам'ять предків.

Учитель Комаров О. В. вважає, що патріотизм – це коли ти не соромишся своєї збірної з футболу, навіть після провального матчу. Патріотизм – це кожний день, проведений на своїй улюбленній роботі. Патріотизм – це кожний «привіт» у відповідь на «прівєт» І, без сумніву, патріотизм – це віра у світле майбутнє держави , яке допомагає пережити будь-які негаразди.

«Патріоти – це чесні, виховані, добрі громадяни, які поважають старше покоління», - підсумувала думку вчителів Коваленко В. П.

І якщо хоч якесь зернятко моралі проросте в серцях учнів – то буде нашим маленьким внеском у загальнодержавну справу виховання нового покоління українського народу.

Адміністрація ЗШ № 5

Кiлькiсть переглядiв: 121

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.