Зустріч Пенсійного фонду з учнівською молоддю та педагогічним колективом Світловодської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5

27 вересня 2018 року, з метою роз’яснення норм пенсійного законодавства та інформування молоді щодо негативних наслідків “тіньової” зайнятості начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Колонтаєва О. І. провела інформаційно – роз’яснювальний захід у Світловодській загальноосвітній школі I–III ступенів № 5.

Колонтаєва О. І. розповіла учням та педагогам про роль офіційної заробітної плати та трудових відносин у формуванні пенсійних виплат, повідомила про зростання вимог до тривалості страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Також зауважила, що сума нарахованої заробітної плати не може бути меншою за встановлений державою мінімальний розмір, так само, як і сума сплаченого страхового внеску. Якщо ж роботодавець мінімізує заробітну плату найманих працівників з метою уникнення сплати єдиного соціального внеску або нараховує у розмірі, меншому за мінімальний, то відповідний період роботи до страхового стажу не зараховується. У зв’язку з цим наголосила на актуальності сучасних он-лайн сервісів Пенсійного фонду: Веб-порталу електронних послуг та СМС-інформування, які дозволяють застрахованим особам відстежувати персональні дані щодо суми сплачених роботодавцем внесків та кількості років зарахованого страхового стажу.

Крім того, фахівець пенсійної служби ознайомила присутніх з умовами добровільної участі у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні та роздали інформаційні буклети.

На завершення зустрічі акцентувала увагу присутніх на відповідальному ставленні до своїх прав та обов’язків, важливості офіційного оформлення трудових відносин.

/Files/images/18-19/zustrch_z_pensynim_fondom/viber image.jpg /Files/images/18-19/zustrch_z_pensynim_fondom/viber imaпролge.jpg

/Files/images/18-19/zustrch_z_pensynim_fondom/viberрол image.jpg

Адміністрація ЗШ № 5

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.